Nagyjából harmincnégy évesen jelent meg az első ősz hajszálam. A barátnőm vette észre, így még kellemetlenebb volt. Emlékszem, épp az egyetemi előadáson voltam, és Ő mögöttem ült, a felső sorban. Odahajolt hozzám, és a fülembe súgta: “Kati, pont felül van egy ősz hajszálad”. Roppant kínos volt. Azóta gyakran észreveszem, hogy kettesével-hármasával jönnek elő az ősz hajszálak. Van, aki könnyedén veszi ezt, én azonban nagyon nehezen viselem, mivel egyébként is sokszor jegyzik meg, hogy öregebbnek tűnök a koromnál. Habár, a korai őszülés nálunk inkább családi genetika, mégis igyekszem minél jobban elfedni, kitolni az első jeleket.

Jegyezzük meg, kicsit minden nő hiú saját magára, és ez alól én sem vagyok kivétel. Ez bocsánatos bűn, úgy gondolom. Teszem hozzá, az évek alatt sok fajta festéket kipróbáltam, ám sajnos általában egyik sincs köszönőviszonyban sem a színeket tekintve a dobozon található árnyalattal. A vörös túl erős, a barna túl szőkés. Az én hajam pedig egy érdekes átmenet a barna és a szőke között. A fodrászom Ildi is nehezen szokta eltalálni, utóbb pedig – mióta Ő elköltözött – a város másik végébe, nem találtam új fodrászt, akivel jól kijönnék. Kicsit hasonló ez a nőgyógyászhoz: bizalmi alapon működik.

A múltkor kínomban felhívtam és közel fél órán keresztül panaszkodtunk egymásnak, amolyan csajosan. Feltettem neki a mágikus kérdést is a hajszínnel kapcsolatban és – mivel Ő a szakmájából kifolyólag – sokszor próbálkozik új termékekkel, felhívta rá a figyelmem, hogy nemrég kipróbált egy számára új márkát és nagyon meg volt vele elégedve. A szavaival élve “ez most a legjobb professzionális hajfesték”, amit kapni lehet.

Ajánlásának eleget téve, azonnal szétnéztem a gyártó weblapján és meglepődve konstatáltam, hogy én ismerem a Probeauty termékeket, hiszen nem is olyan régen az italwax gyantákat próbáltam ki, legnagyobb megelégedésemre. Így egyfajta plusz bizalom volt a festékkel szemben, úgyhogy gyorsan meg is rendeltem a hajszínemnek megfelelőt.

A használati utasítás relatív szűkszavú volt, viszont minden fontos információt leírtak, amit tudnom kellett. Időtartam, leöblítés, ésatöbbi. Az eredménnyel maximálisan elégedett voltam. Talán egy fél árnyalatnyival sötétebb lett, de – azt mondták a barátnőim – hogy ez még jobban is áll nekem.

Ismét egy pozitív élménnyel gazdagodtam, amit kamatoztatni fogok a jövőben is. Ezek után csak a Probeauty termékeit fogom megvásárolni.