2014-re 61 százalékkal növekedett a lakáshitel-piac az előző évhez képest; és a várakozások szerint idén további 25 százalékos növekedés várható. A kamatok alacsony szintje vonzza a lakásvásárlókat, azonban a lakáshitelezés növekedése még nem követi egy az egyben az ingatlanok iránti keresletet.
A hitelből vásárlók aránya jelenleg körülbelül 25 százalék. 2014-ben több mint 54 ezer lakáshitelt engedélyeztek, 244 milliárd forint értékben. Az engedélyezett hitelek száma az előző évhez képest 32, összege 56%-kal nőtt.
A devizahitelesek új esélye
A devizahiteles elszámolást követően várhatóan a hiteleiket kiváltók vagy lezárók is meg fognak jelenni a piacon vásárlóként, hogy realizálják elhalasztott vásárlásaikat. Körülbelül 5-10 százalék viszi majd át forintosított hitelét egy másik bankhoz. A hitelfelvételhez hitelközvetítő szolgáltatásait igénybe vevő lakáskeresők aránya 60 százalék. A júliusban induló Családi Otthonteremtési Kedvezménynek (CSOK) köszönhetően is élénkülés várható: nyártól valószínűleg még több használt lakás kel majd el.
Keressen lakást az Ingatlannet.hu-n!
Ön is szeretné kihasználni az alacsony kamatok, illetve a nyáron induló kedvezmény előnyeit, és végre lebonyolítani a régóta tolódó lakásvásárlást? Kezdetben nagyon nehéz kiismerni magunkat a piacon, illetve rájönni minden felület működésére, használhatóságára. Olyan oldalt kell választanunk, ahol gyorsan, praktikusan sok ingatlan között keresgélhetünk, és ha nem is találtuk meg a nekünk megfelelőt, többször is érdemes visszatérni. Az Ingatlannet.hu hirdetőportál közel 15 éve az egyik legnépszerűbb oldal azok körében, akik ingatlant szeretnének vásárolni vagy éppen értékesíteni – legyen szó akár magánszemélyekről, akár ingatlanközvetítő irodákról. Az Ingatlannet.hu oldal részletes keresője segítségével garantáltan releváns találatokat kap; és ha nem találja meg azonnal, amit keres, a keresését el is mentheti, így legközelebb a szóba jöhető ingatlanok listázása már csak egy gombnyomás.